A Magyar Home Staging Egyesület konferenciáján jártam

Beszámoló ingatlanpiaci trendekről és a home stager közösségről

Hatalmas izgalommal indultam el pénteken a Magyar Home Staging Egyesület konferenciájára a Lurdy házba. Izgatottságom oka nemcsak a szakmai rendezvények témái, hanem a résztvevők, azaz a home stager, valamint ingatlanközvetítő kollégákkal való találkozás is volt. Végre volt alkalmam személyesen is találkozni azokkal a kollégákkal, akikkel követjük egymást a social media a felületein, de még élőben nem tudtunk beszélgetni. A közeg fantasztikus, az eszmecserék igazán inspirálóak voltak, akárcsak az előadások. Annyira feltölt minden egyes alkalommal ez a támogató közösség, akik örülnek egymás sikerének!

home staging konferencia magyar home staging egyesület

C. Szabó Helga, az egyesület elnökének bevezető gondolatai után, az előadók sorát Zai Viktória nyitotta, aki személyes énmárka építéssel foglalkozik, kifejezetten a lakberendezés területén. Prezentációjában beszélte a marketingkerék jelentőségéről, a social media fontosságáról, hogy mennyire kell jelen lenni a különböző felületeken. Kiemelte, hogy minden vállalkozásnál elengedhetetlen az önazonosság és a küldetés kommunikálása.

Kaptunk muníciót az önbizalom növelésére is Bíró Bencétől (fullfield.hu), akinek a zseniális előadásában arra is kaptunk tippeket, hogyan éljük meg kudarcainkat a vállalkozásunkban és hogyan keretezzük át ezeket akár lehetőségekké.

Fülöp Olga az ingatlanfejlesztések és a home staging szolgáltatások adózási rejtelmeibe kalauzolt el minket. Nem egyszerű a téma, még úgy sem, hogy én viszonylag otthon vagyok benne, hiszen ingatlanforgalmi szakjogászoknak is szoktam kurzust tartani az ingatlanokkal kapcsolatos adózási kérdésekről. A téma parázs jellegét mutatta, hogy igencsak sok kérdés záporozott az előadó felé.

Már hagyomány minden évben, hogy Balogh Lászlótól az ingatlan.com vezető gazdasági elemzőjétől meghallgassák a home stagerek és ingatlanfejlesztők a legfrissebb ingatlanpiaci statisztikákat. Számomra legfontosabb kérdést is érintette az előadó, hiszen Debrecen kapcsán kiemelte, hogy Budapest után mind az eladási, mind pedig a bérleti piacon az árak tekintetében szorosan a főváros mögött áll. A szakértő szintén nagyon kihangsúlyozta, hogy a home stagingelt ingatlanok hatalmas előnyben vannak a piacon, hiszen a vevők több, mint 70%-a kizárólag jó vagy nagyon jó állapotú ingatlant vásárol.

A konferencia utolsó programja egy kerekasztal beszélgetés volt, melyben Dr. Somogyi Patrícia (akit mentoromnak mondhatok), az MSP Home Staging alapítója és a Magyar Home Staging Egyesület tiszteletbeli elnöke kérdezte az ingatlanpiac legnagyobb szakértőit, Balla Ákost (Balla ingatlan), Futó Pétert (Portfolio) és Balogh Lászlót (ingatlan.com) a jövőbeli várakozásokról, befektetési trendekről. Abban mindegyik szakértő egyetértett, hogy az idei év a tavalyi évhez képest növekedést fog hozni, de csak mérsékelten, viszont a lehető legjobb időpont jött el újra belépni befektetőként az ingatlanpiacra.

A napot a Magyar Home Staging Egyesület közgyűlése zárta, amin én is, mint szavazati joggal rendelkező tag vehettem részt.

A konferencia után számomra nagyon kedves kollégákkal még egy süti erejéig folytattuk az ingatlanpiac elemzését és befektetési stratégiák átbeszélést, majd elugrottam a soroksári IKEA-ba egy-két apróságot beszerezni. Tartalmas nap volt az biztos, ilyen egy home stager sosem átlagos napja. Az állandó fejlődés, önfejlesztés és pörgés ebben a közösségben, azt hiszem, elég általános! 😊

Ölelés: Detti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük