Mitől népszerű a holland lakberendezés?

A Dutch Home workshopján jártam

Kedves Olvasóim!


Nemrégiben a Dutch Home-nál jártam egy fantasztikus workshopon, ahol lakberendezőkkel, home stagerekkel együtt kalauzoltak el bennünket a Dutch Home kollégái a holland lakberendezés története, jellemzői között. Az ott hallott érdekességeket, holland lakberendezési szokásokat szeretném most megosztani Veletek. A holland stílus a funkcionalitás és az elegancia keveréke, mely egyedi megoldásokat és különleges atmoszférát teremt. Gyakran hallhatjuk mostanában, hogy a hollandok lakberendezését a „gezelligheid” fogalma jellemzi, ami egyfajta otthonosságot és melegséget sugall.

dutch home lakberendezés holland lakberendezés home staging home stager debrecen
dutch home lakberendezés holland lakberendezés home staging home stager debrecen

A holland lakberendezésben nagy hangsúlyt kap a természetes fény kihasználása. A terek általában tágasak és világosak, a színeket jellemzi a neutralitás és a földszínek. A bútorok legtöbbször természetes anyagokból készülnek, nagyon szeretik alkalmazni a mangófát, aminek megmutatják a szép erezetét és általában natúr, fekete, és dió színekre pácolják azokat. Kevés a laminált bútor. Gyakran jelenik meg emellett az arany szín is. Használatos egy-egy feltűnő fókuszbútor is a térben. A hangulatot alapvetően meghatározza a gyarmati történelmi beágyazottság. Sokszor jelennek meg egzotikus kiegészítők, kézműves termékek pl. kézzel arany színre applikált mangófa komód, kínai porcelánpersely, afrikai dekorációk. Ezzel visznek egyediséget, geget az enteriőrbe. Gyakran találkozhatunk virágokkal díszített vázákkal vagy faliképekkel, melyek a természet ihlette motívumokat tükrözik. A textíliák terén a puha, természetes anyagok, mint a pamut, jelenleg a buklé, a strukturált bársony dominálnak, melyek kényelmet és melegséget kölcsönöznek a térnek.

Ha eladásra készítjük fel otthonunkat, vagyis home staginget alkalmazunk, érdemes lehet felhasználni egy-egy holland darabot is. A letisztult, egyszerű vonalvezetésű bútorok és a természetes anyagok használata segíthet abban, hogy az ingatlan vonzóbbá váljon a potenciális vásárlók számára. A terek tágasságára és a természetes fény kihasználására való törekvés pedig segíthet abban, hogy az ingatlan világos és kellemes benyomást keltsen és egy-egy igazán érdekes kiegészítő pedig szerelembe ejtse a vevőt.


Amennyiben holland lakberendezési tárgyak után kutatsz, vagy inspirációt szeretnél meríteni, érdemes lehet felkeresni a Magyarországon lévő Dutch Home áruházat. Számos gyártó bútorait és dekorációit találod meg itt, akár ikonikus, designer darabokat is, mint a Zuiver, a Bold Monkey, a Richmond vagy a Polspotten. Emellett azonban vannak prémium kategóriás lengyel és olasz bútorok is a kínálatukban. Remélem, hogy inspiráló volt számodra, és új gondolatokat adott a holland lakberendezési stílus számodra. Ha pedig kedvet kapnál a Dutch Home termékeivel berendezni ingatlanodat, keress bizalommal és segítek eligazodni!


Szeretettel: Detti

dutch home lakberendezés holland lakberendezés home staging home stager debrecen ananászos lámpa, arany dekorációk

Remélem tetszett a blogcikkem!

Ha még többet szeretnél megtudni a munkámról, kövess instagramon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük