Jogász, home stager, vállalkozónő Debrecenben

Hogyan találkoztam az ingatlanok eladásra történő felkészítésével, azaz a home staginggel?

Kedves Olvasóim!

 

 „Mi az a dolog, aminek a megalkotása igazán megadja azt az energiát, hogy WOW, ezért érdemes élni!”

Az idézet a telefonom kijelzőjén van egy ideje.

Több olyan dolog van az életemben, amiben abszolút érzem a flow-t és azt tudom mondani ezért érdemes élni! A lista elején a családom van! Széleskörű érdeklődésemnek köszönhetően több minden következik ezután. Imádok tanítani! Gyerekkoromban folyamatosan iskolásat játszottam. Emellett, ami végig jellemezte fiatalkoromat, hogy állandóan átrendeztem a tereket. Nagyszüleim házában, ahol laktunk, néhány évesen egymagam húzgáltam a foteleket, kisebb bútorokat egyik szobából a másikba. Később a saját szobámat is egy hónapban egyszer, biztosan átrendeztem.

Szüleim tanácsára a jogi egyetemet választottam Debrecenben. Az egyetem alatt nagyon megtetszett a pénzügyi jog és már egyetemi hallgatóként részt vettem szorosabban a tanszék munkájában. Így teljesült az egyik gyermekkori álmom, hogy tanár lettem, méghozzá a Debreceni Egyetemen.

A szálak folyamatosan tartottak összefelé és mára összeértek.

Férjem, akivel egyébként 14 éves korunk óta egy párt alkotunk, építőmérnök. Ennek köszönhetően mindig volt a közelünkben olyan ingatlan, amit be lehetett rendezni. Az ehhez való érzékemről már a kezdetektől érkeztek pozitív visszacsatolások. A férjemmel karöltve lakásokat, apartmanokat, házat, nyaralót, wellnessházat, kávézót rendeztünk be szabadidőnkben az évek során. Így visszatekintve a home staging speciális területeibe is belekóstoltam, mindezt tudattalanul. Azonban folyton az járt a fejemben, hogy a vendégek, bérlők, vásárlók számára hogyan mutathatok igazán vonzó képet.

Második gyermekünk megszületése után, mint sok embernél, az élethelyzetváltozás tette szükségessé az első lakásunk eladását. Elkezdődött hát a nagy projekt. Lakott lakás lévén a szelektálás, a csomagolás. Csak a legszükségesebb holmik maradtak az értékesítendő ingatlanban. Szellős tereket hoztunk létre. Minden érdeklődő érkezésére „puccba” vágtuk a lakást, mintha vendégeket várnánk. A siker nem maradt el, pedig az ingatlanpiac lejtmenetben volt akkor.

Egyre jobban dübörgött szívemben az érzés, ezzel szeretnék foglalkozni. Főleg miután debreceni családi házunkat megépítettük és egyedül terveztem az alaprajztól, majd egyedül rendeztem be. Sok házastársnak megsínyli a kapcsolatát egy építkezés, de mi rettenetesen élveztük, szinte fürödtünk a munkálatokban. Nem volt kérdés, ezt a szimbiózist össze kell kapcsolni. Amikor több szálon fut egy történet és a szálakat összekapcsolva, valami fantasztikus szinergia születik. Gondolkodás, töprengés, mit lehetne tenni. Többet éreztem ebben, minthogy lakberendező legyek és kizárólag másoknak tervezzek. Több volt bennem a multidiszciplináris beállítódás miatt. Jogász vagyok, szeretem a közgazdaságtani összefüggéseket, statisztikai adatokat szemlélni, ugyanakkor elbűvöl a szépség, a harmónia, a stílus. Ekkor jöttem rá, hogy komplexen kellene tekinteni az ingatlanokra. Sokat böngésztem az ingatlan.com-ot és mindig bosszantott, hogy az emberek milyen borzasztóan kínálják eladandó ingatlanjaikat. A legnagyobb vagyontárgyukat, amiben hatalmas potenciál van. És ekkor jött a szikra: HOME STAGING! Mikor a férjemnek előadtam, hogy mi ez, láttam, hogy neki is fény gyúl a fejében! De hisz évek óta ezt csináljuk! Irány tanulni!

Nem elégedtem meg holmi gyorstalpalókkal! Maximalizmusom miatt nekem a legnagyobb és legkomplexebb tudás kellett az ingatlanok eladásával kapcsolatosan. Így jelenleg most ott tartok, hogy a Magyarországon elérhető legnagyobb szintű képzést (MSP Home Staging Akadémia) fejezem be és hamarosan kb. 120 szakember közé fogok tartozni, akik ezzel a tudással rendelkeznek.

Közben pedig a jogi és pénzügyi jogi tudásomat is elkezdtem kamatoztatni ezen a területen és az egyetemen ingatlanforgalmi szakjogászoknak tartok ingatlanügyletekkel kapcsolatos adózási és ingatlankezelési- és gazdálkodási kurzust.

A szálak összekapcsolódtak, a szinergia lüktet! A WOOWW érzés pedig folyamatos!

Nem egyszerű az út, hiszen jelenleg több helyen állok helyt. A szerepeim sora elég hosszú: feleség, háromgyermekes családanya, egyetemi oktató, vállalkozó nő: home stager és ingatlanközvetítő, tanuló diák. Folyamatos egyensúlyozás! Sokan kérdezik, hogy bírod?! Erre én mindig azt szoktam mondani, aki szenvedéllyel csinál valamit, nem fárad el. Igen, keveset alszom jelenleg, igen kemények a mindennapok. De van egy csodálatos hivatásom, célom, ami borzasztóan lelkesít és motivál. „Az út maga a cél.” És ezt az utat hittel és élvezettel járom!

Köszönöm, hogy figyelemmel követed ezt az utat és remélem, tudlak Téged is lelkesíteni, inspirálni az ingatlanok világában!

Szeretettel: Detti

Remélem tetszett a blogcikkem!

Ha még többet szeretnél megtudni a munkámról, kövess instagramon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük